Iohannis RETRIMITE Parlamentului legea bugetului de stat pe 2019! Parlamentarii constănțeni ai PSD au luat foc: „Nu are nici un Dumnezeu! Nu modificăm nimic!”

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019. Amintim că, pe 22 februarie a.c., președintele Iohannis a avut o ieșire furtunoasă împotriva guvernării PSD și ALDE și a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională bugetul de stat pe 2019 adoptat cu doar o săptămână înainte.

CITEȘTE ȘI:

Vestea de miercuri de la CCR nu l-a afectat pe Iohannis, care a avut o nouă ieșire publică vehementă împotriva PSD, anunțând că va retrimite bugetul de stat către Parlament, pentru corectură și îmbunătățire.

„PSD urmărește o agendă care nu are nici o legătură cu economia, nici cu situația românilor și nici cu dezvoltarea reală a țării. În timp ce bugetul prevede o creștere enormă alocată partidelor, de care, bineînțeles, PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism că nu se găsesc bani pentru a mări alocațiile copiilor. Guvernul este disperat să facă rost de bani. Faptul că apar peste noapte inițiative precum Ordonanța lăcomiei sau intenția disperată de a pune mâna pe rezerva de aur a României arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul poate fi realizat și se caută soluții extreme pentru a face rost de bani. Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD? Răspunsul este simplu: cetățenii și mediul privat! Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD. Degeaba strigă PSD că de vină sunt alții, nu, nu sunt alții. Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD! Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate! (…) Vedem liderii și propagandă PSD că repetă obsesiv că acest buget este al investițiilor și principalii beneficiari sunt comunitățile locale. De fapt, bugetul presupune o scădere semnificativă a investițiilor din bugetele locale! Investițiile anunțate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici față de cele din 2018! Acesta este marele buget de investiții, care taie un miliard! Întreb și eu acum: cine a oprit PSD să facă investiții majore încă de acum doi ani? De ce din 2016, albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi și spitale! Guvernarea PSD a eșuat! Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD e singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului! Având în vedere acestea, voi retrimite Parlamentului, pentru corectură și îmbunătățire, legea bugetului pe 2019! Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea, să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul să fie unul pentru dezvoltarea României”, a spus Klaus Iohannis.

Senatorul Mihu: „Nu modificăm nimic!”

Evident, social-democrații s-au luat de cap și părerile acestora despre președintele Iohannis sunt dintre cele mai negative. Totodată, aceștia consideră că nu avem parte de nimic altceva decât de o altă întârziere, mai ales în contextul în care parlamentarii puterii nu intenționează să modifice nimic în legea bugetului de stat și va fi retrimis la promulgare într-o formă aproape identică cu prima variantă, așa cum ne-a precizat senatorul constănțean Ștefan Mihu.

„Parlamentul o să își facă treaba și o să facem tot posibilul să reaprobăm bugetul în cât mai scurt timp, tocmai în ideea să nu mai întârziem și noi așa cum face președintele… cu tot ce se întâmplă din punct de vedere al investițiilor, al autorităților locale și mărirea alocațiilor pentru copii, pensiilor și toate cele. După părerea mea, cred că nu o să se modifice nimic în buget! Nu ne-ar fi apucat vara dacă am fi avut un președinte responsabil, care să nu fie în campanie electorală, indiferent de situație să pună frână la orice acțiune a Guvernului! Dacă până și la legea bugetului de stat… este pentru prima oară după știința mea când bugetul de stat este dat la CCR!”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Deputatul Vișan: „Omul nu are nici un Dumnezeu!”

Mai vehement decât Mihu, deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, consideră că Iohannis este… mai rău decât Băsescu!

„Un președinte care a dormit în atâția ani de mandat și s-a trezit după ce s-a plimbat cu doamna Carmen prin toate vacanțele! Am văzut niște declarații populiste, demagogice… Sunt curios ce vor spune consilierii lui economici, celor juridici le-a luat o lună și ceva să citească… Este ceva ieșit din comun! Să vedem care sunt justificările lui. Am văzut că s-a dus la CCR și a fost respins și acolo! Omul întârzie investițiile, creșterea alocațiilor pentru copii, am crezut că Băsescu a fost rău, dar… Nu are nici un Dumnezeu, ca să folosesc o expresie a omului de la țară, nu are nici un Dumnezeu!”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

PRO România, afectați de la prea puțin spre deloc…

Parlamentarii PRO România, majoritatea covârșitoare dintre ei plecați de la PSD, nici măcar nu au fost în sală la votul final al Parlamentului pe proiectul inițial al legii bugetului de stat, așa că vestea retrimiterii la Parlament nu îi încălzește sau răcește cu nimic, în afară de faptul că, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, autoritățile locale se confruntă cu mari probleme din cauza întârzierilor repetate.

„Trebuie analizat, iar trecut prin comisiile de specialitate și… vedem mai departe. Din punctul meu de vedere, eu zic că până la sfârșitul lunii aprilie, cel târziu, va fi promulgat. Apoi, autoritățile locale trebuie să își facă bugetele”, a spus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *