Iohannis: „Restricțiile vor fi păstrate de Sărbători! STAȚI ACASĂ cu familia, dacă vreți să vă fie bine”

Președintele Klaus Iohannis a fost vineri în vizită la Institutul Cantacuzino și, ulterior, a precizat că anul acesta de Sărbători vom avea restricțiile care sunt și în prezent în vigoare. Iohannis a spus că polițiștii vor patrula de Sărbători, iar cei care nu respectă regulile vor fi amendați.

Cu toții se întreabă ce va fi de Sărbători. Restricțiile care sunt acum în vigoare vor fi păstrate și de Sărbători. Există efective suplimentare ale Ministerului de Interne și cei care nu înțeleg de vorbă bună vor avea o surpriză neplăcută și vor fi amendați. Restricțiile nu sunt doar așa ca să fie ci respectarea lor este obligatorie. Cred că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, rostul măștii, rostul izolării, înțeleg că toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar că aceste măsuri sunt corecte, cu toții vedeți datele care se comunică oficial. Numărul, de la o zi la alta, nu mai este în creștere. Ne-am stabilizat, dar nu este momentul pentru relaxare! Chiar dacă începe campania de vaccinare. În timpul Sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine stați acasă cu familia”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a explicat, vineri, în detaliu cum va arăta campania de vaccinare în masă în România, care vor fi grupele primare de cetățeni ce se vor vaccina și câte doze de vaccin anti coronavirus vor intra săptămânal în țară.

Pot să vă spun că totul e organizat, nu teoretic, practic. Lucrurile vor funcționa iar imediat după Crăciun intrăm în campania de vaccinare. Cum va fi campania de vaccinare: Dozele vin în tranșe, nu toate de odată. Vine o primă tranță simbolică, de 10.000  de doze ce va fi administrată integral în acest an. Apoi cred că vor veni cel puțin 100.000 de doze pe săptămână. În prima etapă se vaccinează tot personalul medical, apoi personalul esențial și credem că în martie aprilie mai va fi vaccinată după cum credem noi populația generală. Nu e nimeni obligat, va fi voluntar. Dar recomandăm să se vaccineze oamenii. Dar repet, e singura cale de a se scăpa de pandemie. Avem diferite tipuri de vaccin. Toate sunt bune, eficiente, își fac efectul și sunt autorizate la cel mai înalt nivel de competență. Dacă ne vaccinăm și mergem la vaccinare sper ca până în vară să scăpăm de această pandemie”, a mai Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *