Iohannis: „PSD, nemulțumit de reușitele PNL, a creat intenționat o CRIZĂ SANITARĂ!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi declarații de presă la Palatul Cotroceni, cu privire la situația la zi a cazurilor de infectare cu coronavirus. Șeful statului a arătat că România se confruntă astăzi cu un nou record negativ și, per ansamblu, de vină este PSD care, prin majoritatea parlamentară, a lăsat nepermis de mult guvernul fără actele normative necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu coronavirus.

„Este, dragi români, un nou record negativ. Extrem, extrem de îngrijorător și, pe bună dreptate, se pune întrebarea: cum am putut să ajungem aici? Se știe că în starea de urgență, când în vestul Europei erau sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în România am avut epidemie, am avut decese, dar într-un număr foarte limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, s-au mobilizat. În ansamblu, la început lucrurile au mers foarte bine, până acum câteva săptămâni pandemia a fost gestionată bine. Această situație sigur nu a convenit PSD! Guvernul și-a făcut treaba, guvernul și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba și atunci PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, PSD controlează încă majorități în Parlament, împreună cu alții cu care pactizează: cu UDMR. PSD a acționat acolo unde are încă putere. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Un cinism pe care l-am criticat, au tras de timp ca să nu apară noua legislație. După ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și a acuzat că eu caut vinovați. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați. Îi cunosc și îi arăt cu degetul: pe voi! (…) Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar. Un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie. Un guvern nu poate să lucreze fără legi. Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape trei săptămâni și practic nu a putut să gestioneze așa cum a trebuit criza. PSD, cu un cinism inimaginabil, a tras de timp și a creat această situație în Parlament. De ce a făcut PSD acest gest? Explicația este cutremurător de simplă: PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul! PSD intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină și să critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate! Ce să mai spui? Pentru PSD, nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica guvernul. Aceasta este explicația și vă rog s-o țineți minte!”, a spus Klaus Iohannis.

În ciuda acestor blocaje din partea adversarilor politici, șeful statului a arătat că el și guvernul sunt hotărâți să gestioneze și această nouă formă de criză.

„Noi, eu, guvernul, autoritățile responsabile suntem hotărâți să gestionăm și această nouă formă de criză. Am avut ieri o discuție cu guvernanții, astăzi am avut o discuție foarte aplicată cu ministrul Afacerilor Interne și cei doi secretari de stat (ai MAI – n.r.). Am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, extrem de aplicați. Toate studiile sociologice arată că 90% respectă normele, se conformează, poartă mască, păstrează distanța. Vă mulțumesc. (…) Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele pentru ca noi toți să putem stăpâni această boală, această pandemie. Știm ce avem de făcut”, a mai spus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *