Iohannis: „Peste 80% din zona medicală vrea să se vaccineze”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după o vizită la centrul de vaccinare anti-COVID de la Romexpo, că până la vară este posibil să se încheie în România prima campanie de vaccinare, până acum intenția de vaccinare fiind ridicată în rândul personalului medical.

Este foarte foarte important de ştiut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european şi asta este o ştire foarte importantă pentru români. Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unităţi spitaliceşti, între medicii de familie şi sunt foarte bucuros să vă spun că am aflat chiar astăzi (…) că deja intenţia de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporţie de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun şi, dacă toate merg aşa cum sunt planificate, este posibil ca, până în vară, să terminăm această prima campanie de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost aprobată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). 

Iohannis susține că vaccinul anti-Covid-19 este sigur. El a anunțat că România va beneficia de un milion de doze la începutul anului 2021.

În cadrul ședinței CSAT a fost aprobată strategia de aprobare de vaccinare împotriva noului COVID-19. Campania va dura cel puțin câteva luni de zile. După părerea specialiștilor campania a fost bine lucrată. Acum este aprobată și-n CSAT. Această campanie cuprinde toți pașii despre vaccinare. Aceste lucruri vor fi explicate pe larg mâine la Guvern. Sunt foarte multe lucruri și în săptămâna și lunile care urmează vom avea o informare permanentă. Va exista și un site dedicat unde oamenii vor putea sa vadă ce se întâmplă. România este posibil să beneficieze de prima tranșă de vaccin la începutul anului viitor cu un număr de 1 milion de doze. Va fi vaccinat personalul medical și cei din grupele de risc. Vaccinarea este sigură, vaccinarea este eficientă, vaccinarea se face planificat. E foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin sunt sigure, eficiente, la cel mai înalt standard european. Am aflat că intenția de vaccinare e la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele din zona medicală doresc în proporție de 80% să se vaccineze. E posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare. Suntem bine pregătiți. Așteptăm vaccinurile. Sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății. Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu acească campanie, să ne apucăm de reconstrucție, să repornim economia și să reajungem la normalitate”, a mai spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.