Iohannis participă la reuniunea Consiliului European cu „credit” de la Germania și Ambasada SUA: „A transformat România într-un LIDER regional”

Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi şi vineri la reuniunea Consiliului European, care va avea ca  temă, printre alte subiecte şi răspândirii virusului Sars Cov2 şi  măsurile de limitare ale acestuia, transmite Administraţia Prezidenţială. În ceea ce priveşte pandemia de COVID-19, discuţiile se vor concentra pe aspecte precum: stadiul actual al răspândirii virusului, măsurile de limitare a răspândirii acestuia, impactul economico-social al pandemiei şi necesitatea redresării economice, precum şi dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19.

Pe agenda de discuţii a reuniunii se află subiecte referitoare la pandemia de COVID-19, viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, precum şi combaterea schimbărilor climatice. Totodată, liderii europeni vor aborda şi teme cu privire la relaţiile externe ale Uniunii Europene, informează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis va exprima preocuparea cu privire la ritmul accelerat de creştere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel european, context în care va pleda pentru o coordonare sporită între statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, preşedintele României va susţine restabilirea, cât mai curând posibil, a celor patru libertăţi de circulaţie în cadrul Pieţei Interne a Uniunii şi se va pronunţa pentru menţinerea deschisă a fluxurilor de aprovizionare între statele membre”, arată Administraţia Prezidenţială.

Liderii Uniunii vor aborda şi stadiul şi perspectivele negocierilor în curs privind viitorul acord de parteneriat dintre UE şi Marea Britanie, precum şi măsurile de pregătire în contextul finalizării perioadei de tranziţie, la 31 decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia faptul că implementarea corespunzătoare a Acordului de retragere în toate elementele sale de către autorităţile britanice reprezintă o premisă fundamentală în construirea viitoarei relaţii a Uniunii cu Regatul Unit.

Şeful statului va sublinia faptul că este important să se menţină un cadru flexibil care să permită statelor membre ale Uniunii să identifice cele mai potrivite soluţii pentru asigurarea tranziţiei verzi. El va pleda pentru dreptul statelor membre de a-şi stabili mix-ul energetic.

În pregătirea reuniunii de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, o videoconferinţă bilaterală cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Ambasada SUA în România îl complimentează pe preşedintele Klaus Iohannis, după ce acesta a primit Premiul „Kaiser Otto 2020”. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a ambasadei se afirmă că activitatea lui Iohannis a transformat România într-un lider regional şi european.

Felicitări Președintelui Klaus Iohannis pentru câștigarea Premiului „Kaiser Otto 2020!” Premiul a fost acordat ca recunoaștere a contribuției Președintelui Iohannis la consolidarea legăturilor dintre aliații europeni și a eforturilor sale neobosite de a îmbunătăți viețile tuturor românilor. Activitatea sa în calitate de Președinte a transformat România într-un lider la nivel regional și european. Ne mândrim că lucrăm cu Domnia Sa și cu administrația prezidențială pentru a continua să construim o Românie stabilă, liberă și prosperă, pentru mulți ani de acum înainte! „Herzliche Glückwünsche”, Domnule Președinte Iohannis!”, se arată în mesaj Ambasadei SUA.

Președintele României, Klaus Iohannis, va primi, miercuri, premiul „Otto cel Mare” pentru anul 2020, pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, acordat de orașul german Magdeburg. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinților Mauritius și Katharina), loc simbolic, cu semnificație deosebită pentru istoria Europei, care adăpostește de peste 1000 de ani mormântul lui Otto I, Împărat al Sfântului Imperiu Roman.

„Premiul „Otto cel Mare” este acordat, o dată la doi ani, personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene. Distincția a fost acordată pentru prima dată în anul în 2005, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existență a orașului Magdeburg”, se arată în comunicat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.