Iohannis: „Oamenii s-au infectat după alegerile locale pentru că nu au respectat regulile. Îmi doresc o prezență cât mai mare la parlamentare”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni o declarație de presă la finalul vizitei la Spitalul Universitar București. Printre altele, șeful statului a precizat că își dorește o prezență cât mai mare la alegerile parlamentare din 6 decembrie și a subliniat că PSD va fi ținut în afara deciziei politice.

Eu îmi doresc să fie o prezență mare la vot, sunt alegeri cu o miză mare, ne alegem Parlamentul pentru următorii patru ani, în care dorim să implementăm reforme importante și avem nevoie de o stabilitate politică semnificativă. Este clar din toate sondajele că PSD va fi ținut în afara deciziei politice și acolo trebuie să stea. În rest, depinde și cum vor merge oamenii la vot. În ce privește carantina, nu există nici un fel de discriminare pentru alegători pentru orașele și localitățile carantinate. Toată lumea are același drept să meargă la vot, exact aceleași posibilități, secțiile vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță. (…) BEC a analizat și analizează în continuare, are toate situațiile și au găsit până acum soluții pentru toate situațiile. Sunt convins că nu va fi nici o piedică pentru absolut nimeni. Fiecare român care dorește să voteze poate să o facă în siguranță”, a spus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că la alegerile parlamentare nu există risc de infectare, pentru că autoritățile s-au pregătit:

Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare. Noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale, a funcționat foarte bine atunci și va funcționa mult mai bine, fiindcă am prelucrat toate cazurile au fost de prelucrat și, din fericire, au fost foarte puține de la locale. Acea creștere nu s-a datorat alegerilor locale. Alegerile s-au desfășurat în perioada în care în toată lumea numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână. Alegerile s-au desfășurat în maximă siguranță și nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot. Oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat normele care au fost atunci în vigoare. Între timp, avem măsuri mai ferme și vedem că foarte mulți români le respectă. Pe de altă parte, siguranța medicală a secțiilor de votare va fi mai bună decât la locale”, a mai spus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.