Iohannis: „O societate care pune viața mai presus de orice este una cu o solidă temelie morală. Toate RESTRICȚIILE rămân ÎN VIGOARE!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, vineri, declarații de presă la Palatul Cotroceni, după ora 14:00. În Vinerea Mare și în pragul celei mai mare sărbători a creștinătății, Paștele, șeful statului a avut un mesaj pentru români, punctând faptul că „nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor reprezintă un risc major”. Astfel, toate restricțiile rămân în vigoare pe perioada sărbătorilor pascale.

„Ne confruntăm cu o amenințare globală care a schimbat brusc și radical existența noastră. Nimeni, nicăieri în lume, nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face față cu bine magnitudinii și vitezei cu care se propagă epidemia. În același timp, niciodată în trecut omenirea nu a fost mai solidară și hotărâtă să iasă învingătoare dintr-o provocare teribilă, cum este aceasta. Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apropiat în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine. În prezent, numărul deceselor este în creștere la nivel global, iar România, ca și alte țări, are încă în față un val epidemiologic pentru care trebuie să îi reziste. Să nu uităm nici o clipă că în spatele statisticilor se află întotdeauna oameni, cu familiile lor, cu problemele și dramele lor. Solicit tuturor autorităților să nu slăbească în nici un moment vigilența. În aceste zile rămân în vigoare absolut toate restricțiile! Nu ne jucăm cu viața românilor, orice încălcare a regulilor reprezintă un risc major! România nu se află în etapa de transmitere comunitară extinsă, atât datorită efortului autorităților, cât și datorită respectării de către români a distanțării sociale. Am făcut deja foarte multe cu toții, pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim acest efort! Învierea Domnului este sărbătoarea care reprezintă prilejul îndelung așteptat de a petrece câteva zile în mijlocul familiei. Instinctul nostru absolut natural și uman este să ne arătăm iubirea față de cei dragi fiind împreună cu ei. Dar, acum, acesta ar putea fi cel mai rău lucru pe care i le-am putea face. Părinții și bunicii noștri se simt mai singuri ca niciodată în aceste zile, pentru că nu ne mai au aproape fizic, dar noi avem puterea și știința să îi facem să ne simtă aproape de sufletul lor. A sta departe de cei la care ținem ne creează un sentiment firesc de neputință, de deznădejde, dar este singura atitudine rațională care ne protejează. Vă rog să faceți acest efort acum. Vom deveni mai puternici după aceată grea încercare. Motivul pentru care sunt optimist sunteți voi. Respectarea unor restricții dureroase, creativitatea celor care ați găsit soluții să continuați chiar și parțial activitatea, solidaritatea, sunt tot atâtea confirmări că voi sunteți ce are mai de preț România. O societate care pune viața mai presus de orice este una cu o solidă temelie morală care să-și ridice un viitor mai bun. Trebuie să rămânem cu toții sănătoși și în siguranță! Stați acasă de sărbători! Nu mergeți la prieteni și familie”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *