Iohannis: „Noi am OPRIT pandemia! Sperăm să nu vină următoarea criză. Fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital”

Klaus Iohannis, președintele României, susține că țara noastră a oprit pandemia. Asta în contextul în care alte țări, cum ar fi Israelul sau Marea Britanie, se confruntă cu un nou val, fiind vorba despre varianta indiană Delta.

Știm din istoria pandemiilor că se produc în valuri. La noi campania de vaccinare a fost un succces. Noi practic am oprit pandemia. Nu mai avem un interes așa mare în vaccinare. Deci avem un succes care se vede în campania de vaccinare. Virusul evoluează. Vedem că apar noi forme și se răspândesc. Părerea mea sinceră e ca fiecare român ar face bine să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă astăzi la summitul UE. El a făcut o declarație de presă în care a vorbit despre viitorul sistemului de sănătate, după pandemie. Klaus Iohannis este de părere că managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit.

Sperăm să nu vină următoarea criză. Vorbim de managementul crizelor. Avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre. Este nevoie să avem mecanisme europene care pot fi folosite în situații de criză în sistemele noastre de sănătate publică, chiar dacă e un resort național am văzut că avme lucruri comune. Am putea merge mai departe către Uniunea Europeană a Sănătății. Avem de discutat evident despre redresarea economică”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în România, campania de vaccinare a fost un succes, dar că acest lucru are ca efect o scădere a interesului pentru vaccinare, ceea ce este periculos în contextul noilor forme mai agresive ale virusului. El a făcut apel către români să se vaccineze ca să nu ajungă la spital.

Știm din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri. Am avut și noi al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost un succes, practic am oprit pandemia. Acum însă, faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare. Eu consider în continuare că vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie – noiembrie cu un al patrulea val? Pentru că virusul evoluează. Vedem că apar noi forme  ale virusului mai agresive care se răspândesc mai ușor. Părerea mea sinceră e că fiecare român ar face bine să se vaccineze dacă nu vrea să ajungă la spital„, a spus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.