Iohannis: „Nimeni dintre cei care în această perioadă dificilă au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit, crezând că va scăpa de brațul legii”

Președintele Klaus Iohannis s-a adresat, joi, națiunii, la scurt timp după votul din Parlament pentru aprobarea decretului privind prelungirea stării de urgență. Decretul a fost modificat în comisiile parlamentare, iar joi a a fost adoptat. Iohannis a criticat aceste condiționări și modificări ale decretului prezidențial, apoi a punctat faptul că această criză ne-a dat lecții dureroase și că autoritățile vor rămâne vigilente în ceea ce privește neregulile petrecute pe parcursul stării de urgență.

„Există multe autorități locale conduse de oameni destoinici, indiferent de partidul politic din care provine. Sunt oameni de bună credință care au lăsat deoparte interesul partidului, care colaboreaza deschis cu societatea civilă, cu mediul economic, pentru a găsi cele mai bune soluții la nivelul comunităților în care trăiesc. Dar, din păcate, avem și exemple negative. Am încredere că autoritățile vor rămâne vigilente și vor analiza fiecare sesizare și fiecare neregulă. Nimeni dintre cei care în această perioadă dificilă au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit, crezând că va scăpa de brațul legii! Această criză ne-a dat lecții dureroase, care trebuie însușite, despre nevoia de a întări statul, de a restructura serviciile publice, pentru a elimina clientelismul și de a susține zonele care alcătuiesc fundamentul unui stat funcțional aflat realmente în slujba cetățeanului”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *