Iohannis, nemulțumit de Vela: „Voi solicita să se REVINĂ asupra Acordului cu BOR! Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea ÎNMORMÂNTĂRI!”

Președintele Klaus Iohannis are, miercuri, programată o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, printre care și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Șeful statului este total nemulțumit de Acordul semnat și anunțat aseară de Vela, privind alinarea sufletească, prin implicarea forțelor de ordine în… distribuirea luminii în noaptea de Înviere. Astfel, Iohannis a precizat miercuri că va solicita revenirea asupra acestui așa-zis acord.

„Din păcate, nu avem nici un motiv de relaxare. Avem între timp peste 7.200 de cazuri de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până azi peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Nici vorbă de relaxare! Ca să fie foarte-foarte clar: ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toate lumea! Cuvântul de ordine este „stați acasă!” Este regretabil să observăm în viața noastră și în viața publică că, de multe ori, cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între MAI și BOR. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste. Așadar, voi solicita premierului  Orban, ministrului de Interne, să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care cuprinde principiul „staţi acasă” și care respectă ordonanțele militare. Indiferent ce vă spun unii și alții, îl spun același lucru pe care îl spun medicii, în frunte cu ministrul Sănătății, îl spun experții sau OMS: stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *