Iohannis, mesaj pentru cadrele medicale: „Știm că vă este greu. Sunteți LINIA DE APĂRARE a populației! Autoritățile și politicienii își fac treaba, echipamentele sunt pe drum”

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți la Palatul Cotroceni, la o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

iohannis guvern

După această ședință, Iohannis a transmis un mesaj în special pentru doctori și cadrele medicale. Începând de luni, mai multe spitale din țară se confruntă cu demisii ale doctorilor și asistentelor, personal speriat de faptul că nu vor putea face față unui val masiv de internări ale pacienților infectați cu coronavirus. Acești doctori și aceste asistente se tem de faptul că vor fi depășiți și… abandonează posturile. Marți, Iohannis a transmis un mesaj de încurajare:

„Un gând bun și o încurajare exprim acum pentru medicii și întreg personalul medical. Știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Toți românii ne uităm la voi cu speranță, încredere, sunteți linia de apărare a populației. Știm că, din păcate, vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi. Noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie. Am încheiat o întâlnire de lucru cu premierul Orban, ministrul Vela, ministrul Tătaru, ministrul Alexandru, secretarul de stat Raed Arafat. Am discutat despre situația din Suceava. Suntem conștienți de seriozitatea pasului făcut. Am discutat și despre situația din spitale. Vă asigur că noi ne facem treaba. Au început să sosească de peste tot, unde s-au făcut comenzi, materiale de protecție. Lucrurile se mișcă, autoritățile s-au mișcat și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. Am cerut să se facă peste tot în spitale să se facă instructaje în spitale. Am solicitat celor responsabili să lămurească alocările bugetare pentru spitale, în așa fel încât să continue achizițiile. Autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem fiecare treaba așa cum se cuvine. Fiecare român să respecte normele de igienă, distanțare socială. În finalul ședinței, am discutat pe larg măsurile de protecție socială, plățile pentru șomaj tehnic – care trebuie să vină la timp, alte măsuri care se impun în cămine pentru bătrâni și am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile, unde vom aprofunda măsurile în zilele următoare. Repet: respectați măsurile impuse de autorități! Împreună vom trece peste această perioadă grea”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

LEGE promulgată de Iohannis: Familiile pot primi un ajutor financiar pentru plata serviciilor de bonă

Violeta Alexandru, despre șomajul tehnic: „Documentele se depun online. NU se fac CONTROALE în această perioadă! Ne propunem, după criză, să RECUPERĂM o parte din sume”

Klaus Iohannis, mesaj pentru antreprenori: „REPROFILAȚI-VĂ! Este o oportunitate să promovăm produse românești”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *