Iohannis, la PĂMÂNT cu nervii, după moțiunea de cenzură! Partidele, chemate la consultări abia săptămâna viitoare. „Situație complicată. Politicieni cinici, purtând masca reformismului, demagogie…”

Președintele Klaus Iohannis își concentrează atacurile pe USR, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu. Iohannis îi numește pe liderii USR „politicieni cinici”, care poartă „masca reformismului” și au un discurs demagogic.

În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, asta inclusiv în interiorul partidelor. Este o situație complicată, o situație care a fost generată, această moțiune și trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații. USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat USR împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să îi spuneți. Acum însă suntem în situația de a trebui să găsim o soluție”, a declarat Iohannis, înainte de a anunța că amână pentru săptămâna viitoare consultările cu partidele, pentru desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Președintele Klaus Iohannis a spus, marți, după căderea Guvernului Florin Cîțu, că va chema partidele la consultări, pentru formarea unui nou guvern, abia săptămâna viitoare:

Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis spune că România este în criză, după ce Florin Cîțu a fost demis cu un număr record de voturi la o moțiune de cenzură. Președintele îi consideră iresponsabili pe unii politicieni, pentru că au suprapus o criză politică pentru una sanitară și economică.

Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de astăzi este cuvântul este criză.Suntem într-o criză a sistemului sanitar, suntem în plină pandemie. Valul 4 ne-a lovit și ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie, o criză europeană și globală. Unii politicieni au adăugat o criză a guvernării. Astfel, a fost votată o moțiune de cenzură care a fost votată și care a avut succes. Cum se mai spune colocvial, guvernul a picat. S-au spus multe în politică, majoritatea urâte. S-au acuzat de multe lucruri urâte, mai ales în interiorul partidului, oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. Este o situație complicată.”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Iohannis, la PĂMÂNT cu nervii, după moțiunea de cenzură! Partidele, chemate la consultări abia săptămâna viitoare. „Situație complicată. Politicieni cinici, purtând masca reformismului, demagogie…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *