Iohannis, la ONU: „Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de covid nu amplifică încălcările drepturilor omului”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că România împreună cu alte state promovează o declaraţie privind acceptarea jurisdicţiei Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) şi că invită statele interesate să sprijine această iniţiativă.

România crede cu tărie în potenţialul dreptului internaţional de a contribui la securitatea internaţională. Reafirmăm aprecierea noastră pentru activitatea Curţii Internaţionale de Justiţie. Acceptarea jurisdicţiei Curţii serveşte cauzei păcii internaţionale. În acest spirit, România, împreună cu un grup de state susţinătoare, promovează o declaraţie pe această temă şi invită toate delegaţiile interesate să o andoseze şi să sprijine această iniţiativă”, a spus Iohannis.

Şeful statului conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că statele membre trebuie să se asigure că restricţiile legate de pandemia de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor omului.

Responsabilitatea principală pentru protecţia şi promovarea drepturilor omului revine statelor noastre. Trebuie să ne asigurăm cu toţii că restricţiile legate de COVID-19 nu amplifică încălcările drepturilor”, a afirmat Iohannis în intervenţia naţională la Adunarea Generală a ONU.

Şeful statului a subliniat că România rămâne ferm angajată în promovarea şi protecţia drepturilor omului la nivel mondial.

„Ţara mea promovează imperativul combaterii discriminării şi a discursurilor instigatoare la ură, inclusiv a antisemitismului.
Am adoptat anul acesta prima Strategie Naţională a României pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură. România va continua să lucreze pentru atingerea acestor obiective, inclusiv prin urmărirea obţinerii unui mandat la Consiliul Drepturilor Omului pentru perioada 2023-2025″
, a spus Iohannis.

iohannis1

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care se desfăşoară la New York. Șeful statului a depus flori la New York, la memorialul victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, în numele celor cinci americani de origine română care şi-au pierdut viaţa, Eugen Gabriel Lazăr, Corina şi Alexandru Stan, Joshua Poptean şi Ana Fosteris. El a depus trandafiri albi şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie, în locul în care au fost turnurile gemene de la World Trade Center. Preşedintele se află, în aceste zile, la New York, acolo unde conduce delegaţia României la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Administraţia Prezidenţială a publicat o serie de fotografii cu momentul în care Klaus Iohannis a depus trandafirii albi pe marginea memorialului, acolo unde sunt gravate numele celor aproape 3000 de victime ale atentatelor de la World Trade Center. Klaus Iohannis va lua parte, miercuri, la invitaţia preşedintelui SUA, Joseph R. Biden Jr., la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.