Iohannis l-a desemnat pe Cîțu ca premier! „Coaliția de centru dreapta și-a dovedit majoritatea”

Președintele Klaus Iohannis a avut marți seară declarații de presă la Palatul Cotroceni, după o zi în care a avut consultări cu partidele parlamentare în privința desemnării viitorului premier. Amintim că PSD a refuzat să participe la aceste consultări, unde lucrurile erau oricum destul de clare: Florin Cîțu era stabilit deja de coaliția de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR. Șeful statului l-a desemnat marți seară pe Cîțu:

Coaliția a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlament și astăzi liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul desemnat a arătat că rolul guvernării sale este să treacă România cât mai rapid prin criza economică și de sănătate:

Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama și știu perioada dificilă prin care trece România și vreau să garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată. Vreau să fac o declarație fermă: România trece printr-o criză dublă, de sănătate și economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români și să ne așezăm economia pe picioarele ei. Vin cu o echipă de profesioniști. Fiecare minister și fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *