Iohannis, ÎNTRERUPT în discursul de la Congresul PNL: S-a scandat constant „Orban, Orban!”. „Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat…”

După mai mult de trei luni în care PNL s-a împărțit, literalmente, în două, și a ținut capul de afiș al știrilor cu atacurile, la început mai voalate, apoi din ce în ce mai dure, între Ludovic Orban și Florin Cîțu, a venit ziua marii confruntări. Peste 5.000 de liberali din toată țara, reuniți la Romexpo în ceea ce Orban a denumit ca fiind „un festival al democrației”, decid cine va fi președintele PNL de acum înainte.

congres pnl

Un număr de 3.660 de delegați au fost înregistrați la ora 11.00, a declarat Theodor Stolojan. Înregistrarea delegaților continua până la ora 12.30. Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze și fotografii de liberalii adunați în incinta Romexpo, însă în timpul discursului s-a confruntat cu susținătorii lui Orban, care au scandat numele președintelui în funcție pe tot parcursul intervenției șefului statului. Liderul liberal a asistat impasibil și relativ amuzat de situație.

orban 10

„Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă și mă bucur să vă văd în număr  atât de mare. (…) Trebuie să recunoaștem că nu a fost o campanie internă așa cum mulți ne-am fi dorit. PNL este un partid viu, competiția deschisă a fost mereu posibilă și încurajată. Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, discuții pe moțiuni și proiecte. Să nu ne amăgim, am asistat la derapaje în ultimele luni. Astfel de atitudini nu trebuie să mai vedem niciodată. Din păcate, s-au spus lucruri grave, s-au folosit cuvinte dure care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat. (…) Viitorul președinte al PNL va fi o misiune grea: să demonsteze că PNL este în continuare cel mai important partid, nu doar pentru tradiția sau istoria sa, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală, ci pentru că principiile liberalismului sunt singurele pe care se poate clădi o țară dezvoltată și democratică, care să recupereze decalajele față de statele europene. Să nu uităm că am promis oamenilor în 2020 patru ani de stabilitate politică, ani în care România să demareze și să finalizeze investiții și reforme sistemice îndelung așteptate. Astăzi, membrii PNL își aleg conducerea pe care o consideră potrivită. De mâine însă, ambele echipe trebuie să fie conștiente că menținerea unității partidului este esențială. (…) Atrag atenția partidelor parlamentare că dacă vom continua așa riscăm să pierdem definitiv încrederea electoratului în mediul politic. (…) Sunt de neînțeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ar putea fi explicabile prin prisma luptei interne. Nu numai că PNL trebuie să rămână la guvernare, dar eu cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a fost întâmpinat la intrare de cei doi candidați la șefia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu. Ei l-au acompaniat pe șeful statului până în primul rând al sălii. La intrarea șefului statului în Romexpo, delegații au scandat „Orban! Orban!”, în timp ce Ludovic Orban i-a spus lui Iohannis: „E o atmosferă senzațională”.

Președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au stat cu mâna la inimă în timpul intonării imnului țării. În schimb, Florin Cîțu a făcut notă discordantă și nu a ținut mâna la inimă.

iohannis 4

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *