Iohannis insistă pentru… Cîțu! „NU e nici o piedică! S-a țopăit la moțiune pentru suspendarea mea. Asta ar crea CIRC”

Preşedintele Klaus Iohannis nu exclude ideea de a-l pune din nou premier pe Florin Cîţu. Întrebat, de presă, dacă mai poate fi vreo formulă prin care Florin Cîţu să fie premier din nou, în vreo formulă de guvern, şeful statului a arătat că ia în calcul şi această variantă.

Orice persoană susţinută de o majoritate parlamentară poate să devină premier. Nu e nicio piedică“, a replicat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, întrebat şi dacă fostul şef al PNL, Ludovic Orban, mai poate fi luat în calcul ca variantă de şef al Guvernului, şeful statului nu a dat un răspuns clar.

Din informaţiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor, nu în presă“, a spus preşedintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, de ce le-a dat partidelor o săptămână să găsească o soluție pentru un nou Guvern.

Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului. Am observat, după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat această moțiune au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Da, probabil dumnealor au dărâmat un Guvern și habar nu au ce să se întâmple după. Alții au țopăit pe acolo să suspende președintele. Nu văd ce ar rezolva suspendarea preșdintelui, dar ar crea circ. Alții au venit în fața microfoanelor cu texte de parcă acum s-a inventat coaliția și nu ei au detonat coaliția și au dus la căderea Guvernului. Eu cred că e nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Această criză e diferită, politicienii au început să aibă discursuri anti-toți. Așa nu se poate. Doar prin maturitate și nu prin țâfnă se rezolvă această criză”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că dacă partidele nu se înțeleg atunci Guvernul interimar va rămâne în funcție până se va găsi o majoritate.

Soluțiile vor trebui să transpară din consultările care vor avea loc. Eu nu am convingerea că după prima rundă de consultări se va cristaliza o soluție. Este posibil să fie nevoie de încă o rundă de consultări și este nevoie ca partidele să se așeze la discuții în diferite combinații pentru a căuta soluții. Dacă partidele nu se înțeleg, atunci acest guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție. Nu există un înlocuitor, țara nu poate rămâne neguvernată și cred că până la urmă toata lumea va înțelege că e mai bine să avem un guvern cu puteri depline decât un guvern interimar”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu știe dacă mai este posibilă revenirea USR la guvernare.

Dacă analizăm faptele vedem că USR a fost în Guvern, a abandonat guvernarea, a fost cu PSD si AUR pentru căderea Guvernului din care au făcut parte. Aceștia sunt niște pași politici cu mare greutate și nu știu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să îți dărâme Guvernul”, a spus șeful statului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *