Iohannis, în vizită la Maia Sandu. S-a strigat la Chișinău: „România n-a avut graniță la Prut!”

Președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, a fost primit la Președinție de către Maia Sandu, aceasta fiind prima vizită la nivel înalt primită după preluarea mandatului de preşedinte. Președintele României Klaus Iohannis a ajuns marți dimineață la președinția R. Moldova, unde a fost întâmpinat de președintele Maia Sandu, ulterior fiind intonate imnurile celor două state.

Maia Sandu i-a prezentat lui Iohannis echipa prezidențială. Cei doi președinți au intrat în clădirea prezidențială de pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, unde au avut loc convorbiri tête-à-tête între cei doi președinți, ulterior având loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații la ora 12:30.

Mai mulți cetățeni adunați în fața Președinției au început să scandeze, după primirea oficială a lui Iohannis.

România n-a avut graniță la Prut” sau „Trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, au strigat oamenii. În replică, președintele Iohannis le-a făcut cu mâna.

Klaus Iohannis și Maia Sandu au intra în clădirea Reședinței de Stat, unde este programată întrevederea tête-à-tête. Vizita vine într-un moment extrem de tensionat la Chișinău, cu majoritatea parlamentară pro-rusă controlată de Igor Dodon și Ilan Șor care a încercat uzurparea atribuțiilor președintelui Maia Sandu, stopată momentan de Curtea Constituțională.

Vizita şefului statului român la Chişinău oferă cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susţinere pentru noul preşedinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Moldovei, precum şi un mesaj de sprijin pentru cetăţenii moldoveni în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de consolidare atât a parcursului european, cât şi a relaţiilor privilegiate cu România. Totodată, cei doi preşedinţi urmează să adopte o Declaraţie comună prin care se urmăreşte consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relaţia specială dintre Bucureşti şi Chişinău la aniversarea, în 2020, la zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum şi angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european şi de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Ultima dată Klaus Iohannis a vizitat Republica Moldova în timpul mandatului lui Nicolae Timofti, acum cinci ani.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *