Iohannis, în vizită în Estonia, anunță SCHIMBAREA strategiei de Apărare: „Trebuie să ne adaptăm”

Președintele României, Klaus Iohannis, se află miercuri în Estonia, fiind întâmpinat de președintele Kersti Kaljulaid. Iohannis a susținut un discurs comun cu președintele din Estonia, în care a subliniat rolul NATO pentru cele două țări.

Prin deciziile de la summitul NATO din 14 iunie România și românii sunt mai bine protejați. Pentru statele noastre relația transatlantică este puternică. Nu este una doar de tip diplomatic sau economic, ci reprezintă baza democrațiilor noastre, care se bazează pe valori. Aș menționa ceva ce a spus președintele Joe Biden: din păcate în lume sunt mai puține democrații și mai multe autocrații. E obiectivul nostru să păstrăm democrația.  NATO să rămână împreună cu SUA și UE, acolo unde este și vârful de tehnologie. În acest sens e evident că trebuie să lucrăm la un nou concept strategic. Cel vechi datează din 2010 și trebuie să ne adaptăm. Fără asta nu vom putea performa așa cum ne dorim cu toții. Faptul că summitul a avut loc e vestea cea mai bună pe care au putut să o primească națiunile noastre. România, dar și Estonia, sunt mai bine protejate”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Tallin, că Estonia este „cu foarte mult” înaintea României în domeniul serviciilor digitale pentru cetățeni.

Este cunoscut faptul că Estonia este un campion la digitalizare și e-guvernare. Estonia este cu foarte mult înaintea noastră în ceea ce privește sisteme de e-guvernare, servicii digitale pentru cetățeni, securitatea rețelelor, avem foarte multe de învățat. Sunt optimist în ceea ce privește o colaborare foarte sănătoasă în acest domeniu”, a zis șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, la Palatul Kadriorg, de omologul eston, Kersti Kaljulaid, cu ocazia vizitei de stat pe care o efectuează în Estonia.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.