Iohannis, în campanie pentru PNL: „Pe 6 decembrie avem șansa istorică să ne despărțim definitiv de PSD. Vă aștept pe toți la vot!”

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri seară declarații de presă la Palatul Cotroceni. Astăzi este ultima zi de campanie electorală și șeful statului a precizat că, duminică, la alegerile parlamentare, românii pot vota în condiții de siguranță sanitară. Totodată, Iohannis a făcut un apel subtil pentru români, ca să voteze… PNL:

Peste numai două zile, suntem așteptați la urne pentru a decide direcția în care va evolua țara noastră în următorii patru ani. Într-o democrație veritabilă, votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetățeanului. Pe 6 decembrie, folosiți cu înțelepciune această putere uriașă, pentru că miza este una de o importanță covârșitoare. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, dar și la modul în care va arăta România de mâine. În contextul epidemiologic, se impune ca alegerile să se desfășoare în condiții speciale. Există reguli sanitare stricte, bine elaborate și implementate, astfel încât în ziua votului riscul de infectare să fie redus la minimum, pentru toți participanții la procesul electoral, indiferent de localitatea în care votează. Dacă fiecare va respecta normele, nu vor fi motive de îngrijorare suplimentară. Așadar, vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la urne și să vă faceți auzită vocea. Am traversat împreună un 2020 extrem de dificil, însă cu ajutorul vaccinurilor începem să întrezărim sfârșitul acestei teribile pandemii. Perioada următoare – trebuie să fim pregătiți să demarăm un temeinic proces de reclădire a statului. Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-ați dat, este de a construi România normală și sunt decis să îl duc la îndeplinire. Dar, România normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem deci o șansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de reformă mereu amânate, dar esențiale pentru dezvoltare. Ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei majorități solide, capabile și dornice să lucreze în beneficiul românilor. Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste, care se angajează la progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poate – în sfârșit – să se despartă definitiv de cei care au ținut-o în subdezvoltare. Pentru a intra într-o nouă etapă, de prosperitate și dezvoltare, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Pe 6 decembrie, vă aștept pe toți la vot!”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.