Iohannis îi CEARTĂ pe românii care nu s-au vaccinat, de față cu Ursula von der Leyen: „Avem arma și nu o folosim!”

Klaus Iohannis a lansat, la conferința comună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un atac la românii care nu s-au vaccinat.

Fără implicarea doamnei președinte, noi nu am fi beneficiat de un număr important de vaccinuri. A riscat și bine a făcut. UE beneficiează de multe doze de vaccin. Țin să vă mulțumesc. Sănătatea nu este o competență a Comisiei, dar fără intervenția Comisiei nu s-ar fi putut. La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat, dar e păcat că sunt așa puțini. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în Europa… În timp ce noi avem mii și mii de cazuri, în Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile. Doze am fi avut și noi. Și dacă ne-am fi vaccinat cu toții, n-ar fi trebuit să mai purtăm mască, să avem concerte… Ce i-a făcut pe mulți să fie reticenți, vom vedea. Împreună cu premierul ne vom întâlni chiar săptămâna asta pentru e repune pe roate campania de vaccinare. Avem arma și nu o folosim. Nu este păcat să stăm cu atâția bolnavi, când am putea să terminăm foarte repede această fază acută a pandemiei?”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au vizitat, luni, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar la finalul acesteia au făcut declarații.

„Vaccinarea este extrem de importantă și fac apel la toată lumea să se vaccineze. Vă protejează pe dumneavoastră și pe cei dragi. În UE avem norocul că avem acces la vaccinuri. Există date științifice suficiente. Cred că decizia legată de convingerea oamenilor de a se vaccina ține de fiecare națiune. 73 la sută din populația UE este deja vaccinată”, a spus Ursula von der Leyen.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Iohannis îi CEARTĂ pe românii care nu s-au vaccinat, de față cu Ursula von der Leyen: „Avem arma și nu o folosim!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *