Iohannis: „Fake news-urile sădesc neîncredere și au un efect manipulatoriu profund nociv. Dovezile științifice susțin siguranța vaccinului anti-covid”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, 17 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La ședința de marți au participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș-Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiță.

După această ședință, șeful statului a arătat că s-a stabilit strategia de vaccinare anti-covid, a fost desemnat și un coordonator la nivel național și a subliniat că vaccinurile sunt susținute de… dovezi științifice.

„După elaborarea strategiei de vaccinare anti-covid, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național: Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central. Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație. Este vorba într-o primă fază de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și lucrătorii din Educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente. Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care țin cont de condițiile specifice de stocare, transport, pentru fiecare produs în parte, dar și de aspecte speciale: echipele de vaccinare, locațiile, precum și programarea populației. Am solicitat experților și autorităților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației. Este deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care sădesc neîncredere și au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin siguranța și eficacitatea vaccinurilor, a căror apariție e condiționată de avizul organismelor științifice de profil și le indică drept principalul factor care poate pune capăt pandemiei. (…) România va depăși această criză sanitară și sunt optimist, pentru că deja vedem efectele măsurilor luate. Pentru a fi siguri de rezultate, trebuie să menținem cursul actual, să respectăm regulile și sunt sigur că vom vedea în două săptămâni rezultate și mai bune”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *