Iohannis: „Există norme sanitare STRICTE pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu RISCURI MINIME DE INFECTARE!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a vorbit despre alegerile locale, care vor avea loc duminică. Șeful statului a subliniat că autoritățile au luat măsurile necesare pentru ca riscul de infectare cu coronavirus să fie redus la minim.

„De cei care vor câștiga depinde ca școala și spitalul din localitate să fie modernizate. Drumurile să fie reparate și problemele de trafic rezolvate. Din cauza pandemiei de covid-19, în acest an întregul proces electoral a fost perturbat și au fost necesare condiții speciale. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă, dar au fost amânate, când existau foarte multe necunoscute cu privire la acest virus, iar organizarea în acele circumstanțe ar fi putut duce la creșterea numărului de infectări. Pandemia este departe de a se fi încheiat, însă spre deosebire de primăvară acum știm care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță sanitară pentru toți votanții. Există norme sanitare stricte pentru ziua votului, astfel încât să avem alegeri cu riscuri minime. Mă refer la dezinfectarea riguroasă a secțiilor de vot, la crearea unor circuite separate de intrare și ieșire, la asigurarea unor spații speciale pentru igiena mâinilor alegătorilor, înainte și după exercitarea votului. Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază, care se rezumă la purtarea corectă a măștii, păstrarea distanței, igiena mâinilor, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum. Practic, din acest punct de vedere, exprimarea votului nu diferă semnificativ de alte activități din viața de zi cu zi. Mă bucur să constat – campania electorală a fost una activă, un câștig pentru democrația noastră. Am remarcat multe proiecte electorale bune”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.