Iohannis e optimist: „Suntem în criză, dar economia își revine…”

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, la ora 12,15, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Şeful statului a avut o şedinţă pe tema Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

După această ședință, Iohannis a vorbit despre cele două crize: cea sanitară și cea economică. În privința crizei sanitare, șeful statului a precizat că trebuie să avem răbdare 2-3 săptămâni. În ceea ce privește criza economică, Iohannis a precizat că… economia își revine:

Avem un impact al setului de măsuri impuse de Guvern în octombrie. Avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta e veste bună. Vă cer respectarea măsurilor și răbdare. Va trebui să așteptăm 2-3 săptămâni până noile măsuri vor produce efectele dorite. (…) Chiar dacă suntem într-o criză economică avem și o veste bună: comparația cu trimestrul doi ne arată că economia își revine, o creștere cu 5%, ceea ce ne spune că măsurile au fost juste. O să evităm în acest sens o recesiune. Pentru a intra într-o fază de redresare e nevoie de bani, pe care îi vom primi din fonduri europene. Azi am avut o discuție cu premierul despre planul de reziliență. Vom avea peste 30 de miliarde de euro. Suntem cu proiectul aproape de finalizare. Este o măsură largă, care se referă la măsuri de infrastructură și multe sectoare care trebuie redresate. Vom prezenta planul public săptămâna viitoare. Deja începem să finanțăm măsurile. Este o veste foarte bună. Sunt convins că vom reuși să aducem economia pe drumul pe care îl vrem”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *