Iohannis, după acordul pe bugetul multianual al UE şi Planul de relansare economică: „Suntem pregătiți pentru fonduri și reforme”

Liderii europeni au ajuns la un acord pentru deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene și a pachetului de redresare economică, a anunțat de la Bruxelles președintele Klaus Iohannis.

Acord important astăzi prin deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene și a pachetului de relansare economică. România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme și investiții în sectoare cheie, în beneficiul tuturor românilor”, arată mesajul.

Președintele a participat la reuniunea Consiliului European. Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns, joi, în cursul reuniunii Consiliului European, la un acord privind aprobarea bugetului multianual şi a Planului de relansare economică post-pandemie, în contextul în care procedurile erau blocate de Ungaria şi Polonia.

Acord în privinţa bugetului multianual şi a Planului de relansare «Viitoarea generaţie UE». Acum putem începe implementarea şi reconstruirea economiilor noastre. Planul de relansare crucial va stimula tranziţia ecologică şi digitală„, a anunţat Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.