Iohannis: „Din păcate, PSD are, încă, foarte mulți parlamentari. NU doresc să treacă moțiunea de cenzură”

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a convocat miercuri, la Palatul Cotroceni, de la ora 16.00, pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, pentru discuții despre rectificarea bugetară. Întâlnirea a avut loc în contextul în care premierul Ludovic Orban, a anunţat luni că în această săptămână va fi adoptată rectificarea bugetară.

Șeful statului a susținut după această ședință o conferință de presă, la Palatul Cotroceni și a subliniat că avem din nou un record de infectări cu noul coronavirus, ceea ce este „mult prea mult”. Pe de altă parte, Iohannis a avut o nouă serie de atacuri politice la adresa PSD, punctând faptul că nu își dorește ca moțiunea de cenzură, a cărei depunere va avea loc pe 17 august, să fie adoptată în Parlament.

„Cu certitudine nu vom avea Guvern PSD. PSD a făcut pasiuni din moțiuni de cenzură. Atunci când a fost înlăturat din fericire Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un Guvern minoritar cate trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiune de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai e puţin timp până la alegeri. Din punctul meu de vedere e o măsură populistă. Pentru ce să depui moțiune? Doar așa că te opui bunului mers lucrurilor publice? Probabil că vrea să demonstreze că vrea să se opună unui guvern care organizează alegerile. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea. (…) Să vedem, mai întâi, moțiunea. Părerea mea este că ea este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom știi când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD, doar ca să arate că are foarte mulți parlamentari. Asta știm și noi. Din păcate, PSD are, încă, foarte mulți parlamentari. Din păcate, PSD, nu vine cu nicio soluție. Încearcă să dărâme Guvernul și să prindă câteva voturi pentru alegeri. Nu au nicio soluție și nicio abordare serioasă. Sunt ahtiați după putere și știm că suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Dacă vor să depună moțiune pentru așa ceva, pentru România nu este bine”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a criticat vehement și respingerea în Senat a ordonanței de urgență prin care a fost amânată dublarea alocațiilor și înlocuită cu o creștere etapizată pe doi ani. Președintele consideră că majoritatea PSD din Senat dă dovadă de lipsă de responsabilitate și de populism, susținând că la buget nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor.

„Se vede o totală lipsă de responsabilitate la PSD. Sigur, argumentul lor e că nu guvernează și nu răspund, dar cred că fiecare parlamentar răspunde în fața electoratului pentru ce face el și partidul pe care îl reprezintă. În România normală, orice parlamentar caută să se implice pentru binele cetăţeanului şi a rezolva problemele României. PSD încearcă să complice problemele şi să genereze noi şi noi probleme. Şi eu şi guvernul ne dorim să majorăm alocaţiile, dar trebuie să existe bani. În acest moment, banii nu există. Totuşi, guvernul a venit cu o soluţie prin care se cresc gradual aceste alocaţii. O respingere nemotivată, populistă, ne arată că PSD nu are treabă cu bugetul public, ci cu propriile manevre electoraliste”, a mai spus Iohannis.

În ceea ce priveşte alegerile locale, şeful statului consideră că acestea pot fi organizate în siguranță în această toamnă. Iohannis a subliniat că data de 27 septembrie, stabilită pentru desfășurarea alegerilor, a fost decisă de Parlament, nu de guvernul PNL.

CITEŞTE ŞI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *