Iohannis, dezlănțuit pe PSD. Despre decizia CCR: „Fără amenzi, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți!”

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, declarații de presă la Palatul Cotroceni, fiind prima reacție după decizia de miercuri a Curții Constituționale. Amintim că judecătorii CCR au stabilit neconstituțională în ansamblu, Ordonanța de Urgență 34/2020 care majorează cuantumul unor amenzi pe perioada stării de urgență. Sesizarea a fost depusă de Avocatul Poporului.

Șeful statului a fost vehement împotriva Curții Constituționale, pe care a acuzat-o de partizanat cu… PSD. De asemenea, întregul discurs al lui Iohannis a fost axat pe condamnarea PSD, susținând că social-democrații au lucrat mult și prost în Parlament, aceștia reprezentând trecutul și corupția.

„Acum se departajează cei responsabili și curajoși de cei iresponsabili, de profitorii și populiștii care fac doar promisiuni mincinoase. În aceste zile, îi vedem foarte clar și pe unii și pe ceilalți. Sunt, pe de-o parte, românii care respectă restricțiile – salvând vieți, sunt specialiștii care lucrează neîntrerupt pentru a stopa pandemia și sunt guvernanții, care au luat măsuri corecte și care acum pregătesc un program mai amplu de relansare a economiei românești. Această parte a societății este cea orientată spre depășirea crizei, spre resetarea și dezvoltarea României. De cealaltă parte îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine de ani de zile, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție, proastă guvernare și ineficiență. Ei, adică PSD și acoliții săi, sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție al întregii națiuni să eșueze. Confruntată cu o amenințare fără precedent, România – la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice, pentru a-i proteja pe oameni și pentru a preveni răspândirea coronavirus. Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile din această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelerea misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni. (…) Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți! Pericolul epidemiei nu a trecut ieri, odată cu decizia CCR. Responsabilitatea fiecăruia dintre noi este în continuare aceeași. Regulile și sancțiunile impuse de autorități nu au avut și nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi. Numai respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm activitățile cotidiene, iar politicienilor care fac un scop din apărarea și protejarea drepturilor celor care încalcă legea le cer să înceteze ca prin acțiunile și discursul lor să mai pună în pericol viața cetățenilor. Românii se confruntă cu doi inamici: unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios – SARS – CoV 2 și celălalt inamic, mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societatea și viitorul țării noastre. (…) Lupul, ca în celebrul proverb, își schimbă blana, dar năravul ba! Profitând de faptul că atenția publică este concentrată pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat mult și prost în Parlament, toxic de-a dreptul. A continuat să facă ce știe mai bine, acest partid nociv care a scos în stradă sute de mii de români revoltați, care a pus România în posturi jenante în fața partenerilor europeni”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *