Iohannis, despre Ziua Națională: „Vom fi împreună în spirit. Fără parade, fără public. La Arcul de Triumf vom fi cu medici”

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri seară declarații de presă la Palatul Cotroceni și, cu acest prilej, a vorbit despre evenimentele care vor fi organizate de Ziua Națională a României, de 1 Decembrie. Șeful statului a arătat că evenimentele tradiționale nu vor mai avea loc, iar la Arcul de Triumf va fi o ceremonie scurtă, cu medici, fără public.

„În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri, făcând noi înșine sacrificiul în a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale. Cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia anuală de la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici și personal medical, va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și fără participarea publicului larg. Recomandarea experților este de a renunța la orice fel de reuniuni și întâlniri publice sau private, fiindcă se accentuează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm, inclusiv de 1 Decembrie”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.