Iohannis, despre scandalurile de la alegerile PNL: „Competiție în parametri normali… Asta îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale”

Președintele Klaus Iohannis anunță că scandalurile de la alegerile din PNL sunt lucruri normale într-o competiție electorală și că e treaba partidului cum se organizează.

Cum se desfășoară campania în partid este treaba partidului și chiar dacă aș avea o opinie nu aș spune-o public, însă ca să privim fenomenul extern, în momentul în care apar mai mulți competitori, apare competiția de tip campanie electorală. Însă nu s-au depus moțiunile, vom vedea atunci. Dar este treaba paridului cum își organizează campania internă și cum votează și chiar dacă era bine ca această campanie să nu facă valuri, ea face că sunt oameni cunoscuți.(….) Este o competiție în parametri normali. Asta cu fisura partidului e o poveste veche, și când am candidat eu se discuta asta„, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis respinge teoria lansată de tabăra Ludovic Orban în PNL, referitoare la intervenția unor forțe din afara partidului în competiția dintre Orban și Florin Cîțu.

Eu nu am astfel de semnale. Pot să vă spun că pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. Vă dați seama că dacă aveam semnale că se întâmplă așa ceva aș fi intervenit demult. Nu, lupta este o luptă internă pentru voturi în PNL. O competiție politică întotdeauna îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale. Cam așa putem să explicăm. Mai mult nu e”, a declarat Iohannis.

Orban a vorbit zilele trecute despre „presiuni din exteriorul Partidului Naţional Liberal” care ar fi fost făcute asupra unor membri de partid, el atrăgându-le atenţia celor din afara partidului „care şi bagă coada de două luni” că nu cedează în cursa pentru şefia PNL. De asemenea, liderul senatorilor liberal, Virgil Guran, s-a referit la o posibilă intervenție a serviciilor de informații și a DNA în campania internă din PNL.

Ludovic Orban susține că președintele PNL trebuie să fie și premier. Declarația acestuia a fost făcută în contextul alegerilor interne din Partidul Național Liberal. Întrebat ce părere are despre acest lucru, președintele României, Klaus Iohannis, a comentat ironic: „Este o teorie de campanie”, a spus surâzător președintele.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *