Iohannis, despre formarea guvernului: „NU accept astfel de abordări! Voi convoca partidele când se va cristaliza o majoritate asumată”

Președintele Klaus Iohannis a avut joi seară declarații de presă la Palatul Cotroceni, pe fondul negocierilor între partide pentru formarea guvernului. Șeful statului s-a arătat iritat de faptul că discuțiile bat pasul pe loc și a subliniat că va convoca partidele la consultări doar în situația în care se va cristaliza o majoritate:

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament și astfel Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile și acest lucru este foarte bun. Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept astfel de abordări. Voi aștepta cu consultările formale până când se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca consultări pentru formarea noului guvern”, a spus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!