Iohannis, despre dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor: „Măriri de venituri INAPLICABILE pentru diverse categorii sociale”

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri seară declarații de presă la Palatul Cotroceni, cu privire la începerea noului an școlar și alegerile locale care ne bat la ușă. Șeful statului a vorbit despre alegerile locale, programate pentru 27 septembrie, care au fost deja amânate și care, în contextul dat, nu mai pot fi amânate. Iohannis a subliniat că, fiind în campanie electorală, avem de-a face și cu proiecte populiste, precum dublarea alocațiilor sau creșterea pensiilor cu 40%, inițiative ale PSD în Parlament.

„Nu știm în acest moment cât va mai dura pandemia și tocmai de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul și lipsa de legitimitate a aleșilor care și-au finalizat de luni bune mandatul dăunează comunităților locale și democrației în ansamblu. Campania electorală a început și, chiar dacă este atipică, partidele și candidații își pot prezenta public proiectele lor. Din păcate, nici din această campanie nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale. E o întrecere în Parlament în votarea unor astfel de proiecte, campionul populismului fără acoperire fiind, ca de obicei, PSD. Fac un apel la decență politică. Crearea de false așteptări, imposibil de susținut economic sau contestarea unor măsuri sanitare sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor”, a spus Klaus Iohannis.

Înainte de conferința de presă a lui Iohannis, președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj liberalilor, după ce Guvernul a atacat la CCR legea de respingere a creşterii etapizate a alocaţiilor.

„Dar chiar nu vă crapă obrazul de ruşine?! Acelaşi Guvern incompetent care a făcut din deschiderea şcolilor o mare bătaie de joc, se luptă acum pe toate căile să nu dubleze alocaţiile copiilor! Azi, peneliştii au contestat din nou la Curtea Constituţională legea votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis. Asta deşi CCR le-a mai spus o dată că bat câmpii şi că legea votată de PSD este perfect constituţională. Până când mai tolerează acest guvern care fură până şi drepturile copiilor?! Eu am un singur mesaj. Nu vă mai bateţi joc de copii! Dublaţi alocaţiile! Respectaţi legea”, a transmis Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *