Iohannis, despre cazurile zilnice de infectare cu coronavirus: „Situația este EXTREM DE GRAVĂ!”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată marți Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Printre noile restricții introduse se regăsesc obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență; interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, în intervalul orar 23:00 – 06:00, iar pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

După anunțarea acestor propuneri, președintele Klaus Iohannis a avut miercuri declarații de presă la Palatul Cotroceni și a anunțat că joi va participa la o ședință pentru o analiză la zi a situației.

„Mâine voi avea și o întâlnire cu ministerul de Interne și cu șeful DSU pentru o analiză la zi a situației. Este, după părerea mea, un moment critic, iar măsurile de protejare a populației – în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum. Situația este extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei ”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *