Spread the love

Președintele Klaus Iohannis a efectuat miercuri o vizită la Institutul Cantacuzino și cu acest prilej a vorbit despre riscurile de sănătate publică în timpul alegerilor locale. Parlamentul a stabilit astăzi, definitiv, că acestea vor avea loc pe 27 septembrie, iar șeful statului a subliniat că nu procedura efectivă de vot este problematică, ci campania electorală, când, tradițional vorbind, au loc mari adunări de oameni.

„Alegerile se pot organiza pe 27 septembrie. Dacă respectăm aceste norme simple: purtarea măștii, distanța, putem să mergem să alegem autoritățile locale. Dacă se va organiza un referendum sau nu (#FărăPenali – n.r.), vom vedea în Parlament… Procedural, evenimentul de alegere sau votare nu este problematic, ci campania. Cu siguranță, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Nu pot să-mi imaginez mari adunări populare, indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Vom avea campanii mai degrabă pe medii online, pe TV ș.a.m.d. Este o provocare și pentru politicieni și pentru partide”, a spus Klaus Iohannis.

Amintim că, pe 26 iunie, Guvernul a emis OUG prin care, în timpul campaniei electorale, sunt interzise mitingurile și adunările publice.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *