Iohannis: „Cu guvernul PNL scăpăm de COȘMARUL PSD. Votul din 6 decembrie e ESENȚIAL. Sunt o forță reformatoare!”

Președintele Klaus Iohannis a avut marți seară declarații de presă la Palatul Cotroceni, cu prilejul împlinirii a unui an de la alegerile prezidențiale. Iohannis a învins-o atunci, în turul doi, pe candidatul PSD – Viorica Dăncilă. Iohannis a mai precizat că anul care a trecut era destinat României normale, programul electoral al președintelui susținut de PNL, numai că pandemia de coronavirus a blocat acest proiect și a scos la iveală dezastrul produs de PSD în Sănătate în ultimii 30 de ani.

Era destinat construirii României normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor. Din păcate, pandemia de covid care a modificat radical și brutal viața oamenilor din întreaga lume, nu ne-a ocolit nici pe noi. Pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale guvernului PNL, s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei și pe diminuarea efectelor negative. La trei decenii de la Revoluție, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat! Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă. Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nici o reformă nu a fost dusă până la capăt. (…) Într-un asemenea context nefast, un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării când mulți alții au preferat să nu se implice. Chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile, multe lucruri s-au schimbat în bine. Concomitent cu eforturile uriașe, cu resurse limitate, am demarat reforme importante care trebuie continuate și aprofundate. În toate domeniile deciziile se iau după consultarea experților. Avem o relație excelentă cu partenerii europeni, iar România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, a țărilor cu probleme”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis se consideră forță reformatoare

Șeful statului a făcut apel la români ca la alegerile parlamentare din 6 decembrie să scăpăm definitiv de acest coșmar numit PSD, votul fiind esențial, pentru că România nu își mai permite un ciclu electoral de subdezvoltare. De asemenea, Iohannis se consideră o forță reformatoare, alături de PNL, pe care îl consideră deja ca și câștigător al alegerilor.

„Votul de pe 6 decembrie este esențial, pentru că România nu își mai poate permite încă un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generații au fost de sacrificiu și sacrificiile și răbdarea oamenilor au fost în zadar. PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc. PSD nu a înțeles nimic și acționează doar în interes de partid. (…) Îndepărtarea PSD de la butoane în 6 decembrie poate să fie în sfârșit definitivă! Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare. Este timpul să construim România normală. Avem proiecte majore de realizat în domenii neglijate de ani și ani la rând. Sănătatea și Educația sunt prioritare. (…) Doar cu un guvern de dreapta, în jurul PNL, putem să continuăm schimbările care deja au fost începute și să facem marile reforme așteptate. (…) Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt în continuare 100% implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales să prindă contur”, a mai spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *