Iohannis: „Criza politică trebuie să se termine. Unii au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au arătat cât sunt de neimportanți!”

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, vineri, faptul că reformele promise românilor în domeniile Justiției, Salarizării sau Pensiilor trebuie făcute indiferent de forma de guvernare și a taxat „crizatorii” care au dus la destrămarea Guvernului Cîțu. Întrebat ce șanse sunt ca Guvernul minoritar să reziste până la alegerile din 2023 Iohannis a explicat: „Să vedem lucrurile așa cum le văd și românii. Trebuie terminată criza politică care nu e benefică românilor. Pe de altă parte acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor, precum pandemia, criza energetica, venirea iernii. Sunt decis să mă implic total pentru reformarea justiției și finalizarea reformei aici. Avem o justiție așa cum a fost lăsată de PSD-ul lui Dragnea”.

Președintele României a mai spus că „avem nevoie de reformă la pensii, la salarizarea publică”.

Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare. Zilele trecute au cam arătat cine au fost crizatorii. Criza a fost făcută de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt, dar au reușit să se vadă cât de neimportanți sunt. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Trebuie să ne apucăm de treabă. Acesta e calculul politic făcut de mine pentru România și pentru români. Dacă Guvernul rămâne așa un an, doi, trei vom vedea. Cineva trebuie să lucreze. Asta cu vehiculatul e cam așa: am luat o decizie, se face un guvern si nenumărați se exprimă. Este drăguț. Problema practică este formarea Guvernului. Și domnul Ciucă a fost propus de PNL după cum știți”, a conchis președintele României, Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns la cea mai fierbinte întrebare de pe scena politică. L-a impus sau nu pe Nicolae Ciucă în funcția de premier propus din partea PNL? Iată ce le-a spus șeful statului jurnaliștilor la Bruxelles.

Asta cu vechiculatul e cam așa: Am luat o decizie, se formează un guvern și nenumărați își exprimă opiniie. E drăguț, dar problema practică e de formare a unui guvern. Domnul Ciucă a fost propus de PNL, așa cum știți cu toții„, a declarat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.