Iohannis: „Cred că în 2-3 săptămâni lucrurile reintră într-o oarecare normalitate. Mai avem încă mult de luptat împreună”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, duminică dimineaţa, Institutul Clinic Fundeni, unde a inaugurat un nou sistem modular pentru ATI. La finalul vizitei, șeful statului a oferit declarații de presă. Întrebat dacă și Capitala ar putea intra curând în carantină pe fondul intrării sub această măsură a tot mai multe localități, președintele României a spus:

Vedeți? Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență. Permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem măsuri luate iar primele rezultate au început să apară acolo unde s-a luat. Unde avem măsuri creșterea a încetat. Scăderea nu vine într-o singura zi. Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică e nu măsura, ci efectul economic. Restricționările respective au efecte economice negative măsurate. Experții recomandă clar unde se impune sau nu carantinarea. Cred că în 2-3 săptămâni lucrurile reintră într-o oarecare normalitate. Astfel putem ține epidemia sub control, acționând local și regional pentru aceasta”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că sunt semne pozitive în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, dar „mai avem încă mult de luptat”. Şeful statului apreciază că, până la utilizarea unui vaccin pe scară largă, doar respectarea măsurilor de protecţie şi a restricţiilor poate limita pandemia.

Subliniez din nou că, deşi sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toţi, pentru a ţine această pandemie sub control. Până la apariţia vaccinului anti-COVID şi la folosirea lui la scară largă, la scară naţională, doar respectarea normelor sanitare, atenţie, doar respectarea normelor sanitare şi a măsurilor de restricţie este eficientă pentru a limita răspândirea acestui virus. (…) Medicii fac tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieţi. Haideţi să-i sprijinim, fiecare dintre noi în acest efort uriaş pentru a proteja sănătatea întregii naţiuni!”, a mai spus șeful statului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *