Iohannis, către părinți: „Trimiteți copiii la școală. Explicați-le că, pentru un timp, școala va fi diferită”

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri seară declarații de presă la Palatul Cotroceni, cu privire la începerea noului an școlar. Șeful statului i-a încurajat pe părinți ca, din 14 septembrie, să îi ducă cu încredere pe elevi la școală, dar să le explice că aceasta pentru un timp va fi diferită.

„Nu putem duce riscul de infectare la zero, dar este foarte important să conștientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranța întregii comunități. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și ne afectează tuturor viitorul. Decizia de a deschide școlile, deși nu este una ușoară, este corectă și necesară. (…) Mă adresez și părinților: vă încurajez să-i trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită, dar dacă vom respecta regulile vom depăși cu bine această situație”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a arătat că Guvernul a depus eforturi intense pentru ca școala să înceapă în siguranță din 14 septembrie. Tot miercuri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că tabletele promise de Guvern pentru învățământul online vor ajunge la beneficiari în octombrie sau noiembrie, deși anul școlar începe luni, iar multe școli se pregătesc pentru învățământul hibrid, care presupune cursuri online. Cîțu a recunoscut că Guvernul a întâmpinat dificultăți în timpul procedurilor privind achiziția tabletelor. Este vorba despre 200.000 de unități care vor ajunge în școli până la finalul toamnei, cel târziu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *