Iohannis, către medicii din „linia 1”: „Scrieți o istorie discretă, dar de netăgăduit a onoarei, construind o nouă realitate”

Președintele Klaus Iohannis a avut marți seară declarații de presă la Palatul Cotroceni, în timpul Ceremoniei de decorare a unor personalități civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de coronavirus, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

ceremonie

Dvs., cei din linia 1, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe. Prin acțiunile dvs. scrieți o istorie discretă, dar de netăgăduit a onoarei, construind o nouă realitate, bazată pe încredere în unitate și solidaritate. Prin dăruirea de sine și simț al datoriei, onorați vocația de medic. Indiferent cât de periculos este mediul de lucru, dragostea dvs. pentru viață și semeni ne inspiră și ne responsabilizează. O parte dintre voi v-ați oferit voluntari în state cu comunități românești, în misiuni departe de casă. Munca dvs. este importantă nu doar din perspectiva umanitară, ci ne arată că numai colaborând cu parteneri din alte țări putem fi eficienți în lupta cu pandemia. La fel cum accesul la un vaccin este facilitat de UE, schimbul de informații, resurse și experiență poate înlesni eforturile noastre de protejare a sănătății populației. În ciuda limitărilor din actul educațional, marile noastre universități de medicină și farmacie au depus eforturi pentru formarea profesioniștilor de care avem nevoie. Mulți medici au depus eforturi supraomenești pentru a împăca calitatea de dascăl cu turele lungi de muncă în spitale”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.