Iohannis: „Avem o strategie de vaccinare anti-covid. Vaccinurile sunt sigure, eficiente și sunt singura soluție de a pune capăt pandemiei”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni seară declarații la Palatul Cotroceni, după o ședință cu miniștrii Apărării, Afacerilor Interne și Sănătății. Șeful statului a subliniat după această ședință că există o strategie privind campania de vaccinare, care va fi supusă aprobării în Consiliul Suprem de Apărare a Țării în perioada imediat următoare. De asemenea, Iohannis a subliniat că vaccinurile sunt sigure și sunt singura soluție de a stopa pandemia.

Va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor în mod echitabil, de aceea am convocat astăzi o întâlnire, pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare. De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor. Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională pe care o abordăm cu maximă responsabilitate. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și la ora actuală avem o strategie de vaccinare anticovid, care va fi aprobată în zilele următoare și avem organizată o structură clară: Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SarS-Cov-2. De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane, precum și planul de acțiune. Strategia va fi supusă aprobării în ședința CSAT, pe care o voi convoca în perioada imediat următoare. Cele trei ministere au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităților și a căilor de acțiune. (…) Am discutat despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure. Conform strategiei, din grupurile prioritare fac parte tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii cheie. Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor va fi stabilită în funcție de alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centre de vaccinare fixe și mobile – echipe mobile, rețeaua de medicina de familie pentru celelalte categorii. Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de transport pentru fiecare vaccin. MApN va asigura gestionarea depozitului central și a celor șase depozite regionale. (…) Vaccinurile sunt sigure, eficiente și sunt singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.