Iohannis, atacuri în rafală împotriva PSD: „Un contra exemplu CÂT CASA POPORULUI! Festival SINISTRU al politicienilor care au lăsat România fără bani!”

Președintele Klaus Iohannis a avut marți declarații de presă la Palatul Cotroceni, prilej cu care a pus la zid partidele de opoziție, în special PSD. Șeful statului i-a acuzat pe social-democrați că promulgă pe bandă rulantă legi populiste, într-un context în care guvernele PSD au lăsat România fără bani. Iohannis a spus că liderii opoziției se cațără pe spaimele românilor pentru câștig electoral și că el nu va tolera un asemenea comportament.

„Rezervele României au fost goale. Nu au existat rezerve de măști, de biocide, au existat rezerve puține de medicamente. S-au procurat în timp record. S-au folosit nu doar banii puțini din vistieria noastră, ci cu mare succes și banii europeni. (…) România are acum acces la 1,5 miliarde de euro din fondurile europene care vor fi folosiți pentru achiziții de dispozitive medicale, medicamente, pentru sporurile care se vor da medicilor și personalului din spitale. Am obținut aceste lucruri de la UE. Sunt bani pentru spitalele noastre, pentru personalul nostru, pentru resursa umană. În paralel, obligați și de epidemie, dar și împinși de pretențiile electoratului, guvernul pune în practică reforme necesare, oportune. S-a progresat foarte mult în materie de digitalizare administrativă. (…) Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare, cât Casa Poporului, este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral. În Parlament fie că s-a lucrat în sistem video sau că s-au adunat unii, am văzut un spectacol, ciudat, sinistru, festival deplorabil, instrumentat de politicieni care înainte de criză au avut un comportament nociv, care au lăsat România fără bani, banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD-iste, în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara. Este trist ca după ani și ani de guverne PSD să ne găsim în situația să facem față unei epidemii groaznice cu vistieria aproape goală și tot aceiași PSD-iști să strige că guvernul și președintele nu fac ce trebuie. Este jalnic! Vin zilnic cu inițiative populiste, vor să ofere tot că nu dau de la ei! Măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva. Sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile. Au fost gesturi iresponsabile în Parlament, transformate în acte normative care apasă asupra bugetului public care și așa este sub un stres enorm. Din cauza epidemiei avem probleme economice mari. Putem să gestionăm economia României, dar nu se poate așa, cu gesturi populiste, unul după altul. OK, dăm… de unde să dăm? Putem să dăm doar atât cât este. Acești politicieni nu au învățat nimic din greșelile trecutului și compromit prin acest comportament viitorul generațiilor de români care vor veni după noi. Eu nu voi tolera așa ceva”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *