Iohannis anunță că… mai are el un plan: „Împreună vom inversa tendința de pierdere a biodiversității până în anul 2030”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri la New York o intervenție în cadrul evenimentului informal la nivel înalt privind Acțiunea Transformativă pentru Natură și Oameni, organizat în marja celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

„Biodiversitatea României se remarcă datorită bogăției sale. Delta Dunării este un reper al biodiversității mondiale, găzduind peste 5000 de specii de floră și faună. Biodiversitatea țării noastre generează servicii ecosistemice pentru România, Europa și întreaga lume. Acestea includ controlul inundațiilor, tratarea apelor uzate, purificarea aerului sau captarea carbonului, toate esențiale pentru calitatea vieții, prosperitatea economică și socială. Există o legătură strânsă între biodiversitate și schimbările climatice. Pierderea biodiversității agravează schimbările climatice, iar acestea au, la rândul lor, un impact negativ asupra ecosistemelor și speciilor. Crește astfel riscul de incendii de vegetație și de pierdere a biodiversității asociate lor. Pompierii români au fost în prima linie a efortului internațional de a opri incendiile de vegetație și de a proteja natura în Grecia anul acesta. Colaborarea internațională este esențială în combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității. Haideți să acționăm împreună pentru a proteja biodiversitatea, împărtășind cunoștințe, tehnologie și resurse financiare. Vă invit să mobilizăm noi surse de finanțare pentru natură, să sprijinim și să recompensăm furnizorii de servicii ecosistemice. Protejarea și conservarea biodiversității trebuie să se realizeze în strânsă egătură cu dezvoltarea socială și economică a oamenilor și a comunităților. România se implică și ia măsuri. Împreună vom inversa tendința de pierdere a biodiversității până în anul 2030. Acum este momentul să acționăm! Împreună putem opri schimbările climatice. COP26 este o etapă importantă în acest parcurs. România susține rolul de lider pe care și l-a asumat Uniunea Europeană în materie de schimbări climatice și ambiția Uniunii Europene de a conduce efortul de restaurare a naturii, atât pe plan național, cât și pe plan internațional”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Iohannis anunță că… mai are el un plan: „Împreună vom inversa tendința de pierdere a biodiversității până în anul 2030”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *