Iohannis a REFUZAT să vorbească cu invitații la recepția de la Cotroceni, dar s-a dus „glonț” la patriarhul Daniel: „Am înţeles ca sunteţi vaccinat cu schema completă”

Un număr de 156 de persoane au fost, miercuri, la recepţia de la Palatul Cotroceni oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naţionale. Din cei 156 de invitaţi la recepţie, 20 au fost jurnalişti. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, invitaţiile au fost făcute în baza Legii 215 privind ceremoniile oficiale. Astfel, au fost invitaţi preşedinţii Camerelor Parlamentului, vicepreşedinţii Camerelor, membri ai Guvernului, reprezentanţi ai instituţiilor cu rang de ministru conform Legii 215 şi reprezentanţii cultelor. Printre participanţi s-au numărat preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, miniştri ai Cabinetului său, fostul preşedinte Emil Constantinescu, şefii SRI, Eduard Hellvig, şi SIE, Gabriel Vlase, Patriarhul Daniel. După discursul susţinut în faţa invitaţilor, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că recepţia este organizată în contextul pandemiei.

Suntem mai puţini astăzi aici şi din cauza pandemiei”, a precizat şeful statului, după care s-a retras.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu Patriarhul Daniel, despre faptul că acesta s-a vaccinat anti-COVID cu schema completă, aceasta în condiţiile în care au existat voci, inclusiv din mediul politic, care au considerat că un astfel de demers din partea conducătorului Bisericii Ortodoxe Române poate impulsiona vaccinarea. La finalul discursului rostit la recepţia cu ocazia Zilei Naţionale, preşedintele Klaus Iohannis i s-a adresat Patriarhului: „Am înţeles ca sunteţi vaccinat cu schema completă”, au declarat surse participante la evenimentul de la Cotroceni.

Conform aceloraşi surse, Patriarhul a venit ultimul în sala în care preşedintele a rostit discursul, aparent după o discuţie cu Klaus Iohannis. Patriarhul Daniel a declarat, în urmă cu o săptămână, la Parlament, că s-a vaccinat şi că are doză dublă de vaccin anti-COVID-19, dar nu a făcut şi cea de-a treia doză. Mesajul Patriarhului către credincioşi a fost „să facă ascultare de medici” şi să se sfătuiască fiecare credincios cu medicul de familie.

Patriarhul Daniel a fost întrebat la Parlament, unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat. El a spus: „Sunt cu dublă doză”, şi a precizat că sunt confidenţiale informaţiile.

Întrebat ce mesaj are către credincioşi, Patriarhul a răspuns: „Nu avem niciun mesaj, să facă ascultare de medici”. Patriarhul a mai spus că poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe a rămas aceeaşi.

Klaus Iohannis a ajuns să fie tot mai singur la Palat! O dovedește recepția oferită cu ocazia Zilei Naţionale. Din aproape 300 de invitații trimise, la eveniment au ales să vină aproape jumătate. Doar 156 de persoane au fost prezente, miercuri, la recepţia de la Palatul Cotroceni oferită de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naţionale. Lideri ai partidelor parlamentare, precum Dacian Cioloş şi George Simion, nu au fost invitaţi la evenimentul de la Palatul Cotroceni, în aceeaşi situaţie aflându-se şi primarul Capitalei, Nicuşor Dan. În contextul speculaţiilor referitoare la neinvitarea reprezentanţilor USR şi AUR, surse politice au declarat că deputata USR Cristina Prună a fost invitată în calitate de vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta nu a dat curs invitaţiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *