Iohannis a primit o listă cu priorități pentru REDRESAREA economică a țării

Coaliția pentru Dezvoltarea României, organizație care grupează 23 de organizații patronale și de afaceri, a lansat nouă priorități pentru însănătoșirea economiei, printre care stabilitate fiscală, dezvoltarea infrastructurii, reforma administrației sau reforma educației.

Propunerile au fost transmise Președintelui și sperăm să fie incluse în planurile de guvernare ale oricărui partid va câștiga alegerile din decembrie”, a precizat Dragoș Petrescu, coordonatorul coaliției.

CDP propune transparență și simplificare, care ar însemna creșterea calității dialogului între cetățeni și administrație, între mediul de afaceri și aministrație, prin digitalizare și simplificare:

Vorbim de eliminarea dosarului cu șină, a interacțiunii fizice cu administrația”, a spus Petrescu.

Stabilitatea, digitalizarea și consolidarea fiscală este următoarea prioriutate, realizabilă prin menținerea cotei unice, digitalizarea și modernizarea ANAF, consolidarea fiscală și operaționalizarea facilităților fiscale pentru activități de cercetare-dezvoltare.

Privim cu teamă că ar putea dispărea din peisajul fiscal cota unică. Avem nevoie de consolidare fiscală, nu de creșterea taxelor ci de creșterea gradului de colectare”, spune Ramona Jurubiță, președintele Consiliului Investitorilor Străini.

Următoarea proritate sunt investițiile public-private, prin încurajarea, îmbinarea și armonizarea dintre investițiile publice și private, precum și prin proiectarea unui cadru legal care să acomodeze investiții de anvergură. Îmbunătățirea infrastructurii de transport, unde România ocupă locul 26 în UE, precum și reforma administrației centrale și locale sunt următoarele priorități.

Fondurile europene, Pachetele de susținere economică acordate de Guvern, Reforma educației și piața muncii sunt celelalte teme aflate în propunerile CDR.

Pandemia a pus cumva în paranteză ccriza forței de muncă, dar pandemia va trece și trebuie să vedem cu cine plecăm din nou la luptă”, spune onul de afaceri Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germană.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *