Iohannis a încuviințat cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe. PNL Iași, ca și preluat de Chirica

Președintele Klaus Iohannis a încuviințat cererea de urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, acuzat de DNA că a luat mită 22 de tone de tablă. Cererea a fost înaintată ministrului Justiției, Stelian Ion.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 5 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Costel Alexe, în calitate de fost ministru al mediului, apelor și pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 176/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000, și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare, prevăzută de art. 47 raportat la art. 295 alin. (1) din Codul penal cu aplicarea art. 308 alin. (1) din Codul penal, în concurs, conform art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

DNA îl acuză pe Alexe căar fi primit mită 22 de tone de produse din tablă. Ministrul ar fi pretins mita respectivă pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și pentru monitorizarea favorabilă a măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Senatorul USR Marius Bodea susţine, într-o postare pe Facebook, comentând acuzaţiile procurorilor DNA la adresa şefului CJ Iaşi Costel Alexe, că ieşenii au dreptul să cunoască şi ce a primit Alexe în schimbul predării PNL Iaşi edilului Mihai Chirica. Marius Bodea, care a demisionat în 2019 din PNL după ce Mihai Chirica a trecut la liberali, a scris, luni seară, pe Facebook, că ieşenii au dreptul să cunoască acuzaţiile pe care DNA i le aduce lui Costel Alexe, dar şi ce a primit Alexe în schimbul predării PNL Iaşi lui Mihai Chirica.

Că Alexe, în calitate de Ministru al Mediului, a pretins 22 de tone de tablă în schimbul unor certificate de emisii de gaze cu efect de seră pentru un poluator din România, e un fapt pe care ieşenii au dreptul să îl cunoască. Dar ieşenii au dreptul să cunoască şi ce a primit Alexe în schimbul predării PNL Iaşi lui Mihai Chirica, răpind oraşului şansa de a se elibera de un primar cu năravuri profund pesediste pentru încă patru ani. Ce o fi pretins Alexe, eventual, de la Chirica şi de la cei care îl înconjoară pentru a „vinde meciul“? Doar funcţia de Preşedinte de CJ? Pare cam puţin“, susţine senatorul USR, Marius Bodea.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *