Ioan Albu este, oficial, noul prefect al județului Constanța

Guvernul României a decis, joi, 6 iulie a.c., înlocuirea lui Adrian Nicolaescu din funcția de prefect al Constanței cu directorul Direcției județene de Agricultură, Ioan Albu. Luni, Albu și-a intrat pe deplin în atribuții, fiind investit în cadrul unei ceremonii, organizată în prezența celor doi subprefecți și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

ioan albu 2

„Am avut susținerea partidului, a experiența din administrația publică, fiind fost consilier județean, fiind director executiv al Direcției Agricole până în momentul de față. Într-adevăr, bilanțul pe care mi l-au făcut până la sfârșitul fiecărui mandat a fost unul bun și acesta este lucrul care și eu l-am acceptat… Am fost câțiva ani, în jur de vreo 4 ani membru PNL, am plecat acum doi ani, în luna iulie, am plecat și am găsit la PSD o echipă schimbată, tânără, avem de față și pe domnul Horia Țuțuianu și mulți alți tineri care au promovat pe criterii profesionale. Nu mai sunt membru PSD, în urmă cu o săptămână, în momentul de față sunt apolitic. (…) Acum este o perioadă mai grea, sunt multe comisii pe care trebuie să le facem, este sezonul turistic în desfășurare, sezonul agricol – multe culturi s-au suprapus… ce va ține de cabinetul prefectului, va fi o echipă bună, pe care îi voi evalua profesional, sunt în jur de cinci, cât permite legea, dar vreau un juridic foarte bun, un contabil, cineva care să furnizeze presei informații la orice oră. (…) Să identificăm împreună problemele, pe care să le cunosc și eu. Sunt probleme pe fond funciar, trebuie să avem discuții cu cei de la OCPI, cu primarii, să pună la dispoziție acele rezerve de terenuri ca proprietarii de terenuri să își ia înapoi arende. Vreau să am o activitate și în afara orașului, către toate primăriile, împreună cu domnul Țuțuianu să identificăm tot felul de probleme. (…) Eu l-am rugat pe domnul Nicolaescu, dimineață, să vină, este o chestiune protocolară…”, a spus noul prefect, Ioan Albu.

CITEȘTE ȘI:

Prefectul s-a trezit cu foaia de demisie în față. Sursă MApN: „Drumurile Naționale ne-au mințit! Din 50 de utilaje anunțate, au doar 3!”

Fostul prefect, Adrian Nicolaescu, nu a fost prezent la eveniment, probabil și din cauza faptului că ar fi dat ochii cu vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, cel care l-a tachinat constant. De altfel, Palaz din nou nu s-a putut abține și i-a adus o… diplomă pentru „cel mai ostenit prefect” și promite că i-o va trimite lui Nicolaescu la Guvern, unde acesta va fi inspector guvernamental.

palaz

CITEȘTE ȘI:

Palaz insistă pentru plecarea prefectului din funcție: „I-am dus „răposatului” cutii să își împacheteze scutecele”

Albu a demarat mandatul și cu un sfat din partea lui Țuțuianu.

„Vă dau un sfat prietenesc: răspundeți tot timpul la solicitările presei, aveți o relație cât mai apropiată, să fiți cât mai deschiși. E un sfat din experiența ultimului an!”, a spus Țuțuianu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *