Spread the love

Organizația non-guvernamentală Expert Forum a lansat apelul de înscrieri pentru o nouă ediție a programului „Școala pentru Democrație”, care are loc în perioada 5-10 februarie 2019, la Constanța.

Potrivit Expert Forum, evenimentul este un program care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

„Vom selecta un număr de 18 profesori care predau în scoli gimnaziale sau licee ore de cultură /educație civică, istorie sau alte materii legate de aria Om și societate. Nu vom exclude candidaturi de la profesori care predau alte cursuri, dar dovedesc interes pentru cetățenie activă și sunt pasionați de educația pentru democrație. Înscrierile pentru această ediție sunt deschise doar profesorilor din județul Constanța”, precizează reprezentanții Expert Forum.

Ce presupune Școala pentru Democrație?

• Un seminar de pregătire de 6 zile care va avea loc la Constanța în care vom pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice
• Implementarea unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum

Participarea este gratuită!
Detalii privind condițiile de înscriere, disponibile AICI!

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *