Investiții de peste 3,5 milioane de euro, bani europeni, în comuna Corbu

Cunoscută odinioară pentru plajele virgine, comuna Corbu este în plină dezvoltare, atât din punct de vedere turistic, cât și din cel al condițiilor de trai oferite locuitorilor. În ultimii ani, destinația de vacanță Corbu-Vadu a fost aleasă de tot mai mulți turiști români sau străini, fapt care a dus la responsabilizarea, tot mai mare, a administrației locale, atât față de condițiile oferite turiștilor (infrastructură), cât mai ales față de comunitate.

galbinasu
Marian Gălbinașu

Așa se face că preocupările primarului Marian Gălbinașu au vizat atragerea de fonduri europene sau guvernamentale pentru implementarea a numeroase proiecte de modernizare a comunei:

„An de an, cu devotament, cu viziune și proiecte, am făcut Corbu un loc civilizat și frumos. Singurul loc neamenajat aici este plaja Corbu, unde suntem bucuroși să primim mii de turiști în fiecare vară. În restul comunei, am ajuns cu modernizarea la nivel european. Avem proiecte în implementare în valoare de 3,5 milioane de euro, bani europeni. Continuăm!”

Investițiile la care face referire primarul vizează atât proiecte de infrastructură, de extindere a rețelelor de utilitate publică, cât și pentru educație și timp liber. Printre proiectele care se află în derulare în acest moment, se numără înființarea unui after school, proiect realizat cu fonduri europene. Tot cu bani europeni se modernizează și se dotează Grădinița nr. 2, se reabilitează Școala primară din Vadu și Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Corbu:

„Principala noastră preocupare este aceea de a le oferi copiilor noștri toate condițiile pentru a putea învăța și a se dezvolta frumos, pentru că ei reprezintă viitorul nostru“, a declarat Marian Gălbinașu.

În privința proiectelor de infrastructură, obiectivul primarului este de a asfalta și moderniza toate drumurile din localitate:

„Continuăm proiectul de asfaltare a străzilor și reparăm drumurile care duc către plaja Corbu și DC 83 Corbu-Vadu. Prin proiectul care va intra în lucru în scurt timp, vom moderniza 14 străzi din Corbu și Vadu. De asemenea, am demarat lucrările pentru racordarea tuturor locuințelor la rețeaua de gaze naturale. Proiectul este început și îl continuăm pentru că, în secolul 21, normalitatea înseamnă condiții de trai de bază“, a mai explicat Gălbinașu.

Tot cu fonduri europene se dotează cu echipamente, costume și ustensilele necesare funcționării, căminele culturale din Vadu și Corbu, iar pe străzile din comună vor fi montate camere de supraveghere, în scopul combaterii infracționalității și pentru asigurarea unui climat de siguranță. Având în vedere interesul arătat de turiști în ultimii ani pentru plaja Corbu, primarul a depus documentația pentru atestarea comunei ca stațiune turistică de interes local: „Corbu devine mai atractiv pentru turiști odată cu atestarea comunei ca stațiune turistică“.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *