Spread the love

Investiția „Dezvoltarea capacității feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanța” a fost recepționată de către CN APM SA, la finalizarea lucrărilor, anunță instituția, care precizează că investiția constă în realizarea unui complex feroviar sistematizat în sectorul fluvio-maritim al Portului Constanța, menită să asigure deservirea optimă și unitară a actualilor și viitorilor operatori portuari.

Potrivit CN APMC, în prima etapă, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile de căi ferate care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic până în anul 2020.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 – 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene și de la bugetul statului, în conformitate cu Contractul de Finanțare nr. 192/23.09.2013. Finanțarea s-a realizat din fonduri structurale (85%) și de la bugetul de stat (15%).

Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 58.300.667,25 lei (fără TVA), antreprenor general fiind asocierea dintre SC Consal Trade SRL – S.C. Livarom PREST SRL – S.C. Elcomex IEA SA și SC VIO TOP SRL.

Valoarea contractului de asistență tehnică de supervizare a execuției lucrărilor este de 1.026.975 lei  (fără TVA), consultant fiind asocierea dintre Systra SA – SC Metroul SA București.

Au fost efectuate:

– lucrări de sistematizare a stațiilor existente, fiind dublate și electrificate;

– lucrări de dublare a liniei existente Comvex pe viitorul interval de circulație;

– lucrări de realizare a unei noi stații CF;

– podețe;

– lucrări de telecomunicații;

– lucrări de semnalizare, de electrificare, de energoalimentare;

– instalații electrice de iluminat exterior;

– o nouă clădire de exploatare care concentrează numeroase utilaje și instalații.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *