Invazia Rusiei din Ucraina motivează Finlanda să ADERE la NATO

Opinia scenei politice finlandeze cu privire la aderarea Finlandei la NATO „este pe cale să se schimbe”, după ce Rusia a invadat Ucraina, estimează marţi premierul Sanna Marin, în urma unei reuniuni cu alţi lideri de partid, relatează AFP. „Nu am luat nicio decizie finală. Vom evalua felul în care vom proceda”, a anunţat ea la ieşirea de la această întâlnire.

Războiul declanşat de către preşedintele rus, Vladimir Putin, în Ucraina a condus la o creştere a numărului finlandezilor care susţin aderarea Finlandei la NATO. Această reuniune, care a avut loc cu uşile închise la Parlament, a examinat o petiţie care cere să se organizeze un referendum pe tema aderării Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică. Petiţia a obţinut peste 50.000 de semnături în mai puţin de o săptămână şi a atins astfel pragul la care Parlamentul se sesisează în mod automat.

„Cred că opinia cetăţenilor este cu siguranţă pe cale să se schimbe şi că cea a partidelor şi membrilor acestora este, de asemenea, pe cale să schimbe, din cauza evoluţiei mediului nostru de securitate”, a declarat presei premierul finlandez social-democrat, după reuniune.

Această reuniune a durat peste două ore.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *