„Învață de la cei mai buni!”, proiect al Universității Maritime Constanța prin care se oferă oportunități de angajare

Activitățile din proiectul “Învață de la cei mai buni!” (cod proiect 133046), finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Universitatea Maritimă Constanța au continuat conform cererii de finanțare, fiind dezvoltată platforma care oferă atât angajatorilor cât și studenților posibilitatea de a comunica asupra oportunităților de angajare. Deja sunt postate oferte pentru absolvenți și numărul acestora va crește. După terminarea primului an academic, în care practica a fost asistată de activitățile din proiect, se remarcă o creștere a eficacității cu care aceasta se desfășoară și, după încheierea de parteneriate cu actorii economici, se observă un interes crescut al acestora pentru oferirea de locuri de muncă pentru calificările obținute la finalizarea cursurilor universitare.

Analiza realizată de studenți, care colectează anual feedback-ul acestora privind procesul educațional, remarcă o creșterii a aprecierii de către studenți a modului de comunicare cu cadrele didactice, iar acest lucru se datorează în mare măsură consilierii individuale și de grup organizate în cadrul proiectului.

În urma discuțiilor de îmbunătățire purtate de responsabilii din proiect cu conducerea Universității Maritime Constanța, s-a propus acceptarea posibilității de a se efectua practica pe toata durata anului academic, propunerea fiind aprobată de Senat. Prin urmare, este așteptată o adresare mai focalizată pe grupuri mici în organizarea practicii, de natură să îmbunătățească relația directă dintre tutorele de practică și student, conducând la creșterea nivelului de competențe practice accumulate, dar și a șanselor de angajare după finalizarea studiilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *