Spread the love

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ca și alte centre din țară, se confruntă periodic cu un deficit de sânge și de preparate din sânge, iar această situație îi poate afecta iremediabil pe cei care așteaptă pe paturile spitalelor transfuziile de care au nevoie pentru a supraviețui.

Tocmai de aceea, în perioada 15-19 aprilie, constănțenii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani sunt invitați să se alăture campaniei „Donează sânge, fii erou!”, derulată de Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța (ASMTMC). Cine dorește să doneze sânge este așteptat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (strada Nicolae Iorga, nr. 85). Un asemena gest poate salva viețile celor care au nevoie urgentă de transfuzii din cauza unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe!

„Cei care aleg să doneze sânge beneficiază de analize gratuite, bonuri de masă în valoare de 65 de lei, o zi liberă de la serviciu și posibilitatea achiziționării unui abonament RATC cu prețul redus la jumătate. În plus, în perioada campaniei „Donează sânge, fii erou!”, donatorii vor fi așteptați de studenții mediciniști, la Centrul de Transfuzie cu apă, suc, pizza și prăjituri. Campania „Donează sânge, fii erou!” are ca scop atragerea a cât mai multor donatori permanenți”, spun inițiatorii campaniei.

Campania a început simultan, luni, 15 aprilie, în cele 11 centre universitare din țară (Constanța, Brașov, București, Cluj, Craiova, Timișoara, Sibiu, Tg. Mureș,  Oradea, Galați și Iași).

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *